MALZEMELER
500 gram tel kadayıf
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çorba kaşığı toz şeker
6 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Kızartmak için:
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çorba kaşığı toz şeker
6 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbeti için:
Şerbeti için:
1 kg toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Servis için:
Yeteri kadar toz antep fıstığı
400 gram süt kaymağı (2 rulo
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Servis için:
Yeteri kadar toz antep fıstığı
400 gram süt kaymağı (2 rulo
YAPILIŞI
Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatıp,
ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Bir-iki taşım daha kaynatıp
soğuması için kenara alın. Ceviz ve toz şekeri karıştırın. Kadayıfın
parçalanmamasına dikkat ederek, düz bir zemine uzunlamasına bir parça
yayın. Kadayıfın uç kısmına, 1 çorba kaşığı cevizli karışım yerleştirin
Yaprak sarması yapar gibi kadayıfın iki yanından katlayıp, rulo yapın.
Kalan kadayıfa da aynı işlemi uygulayın. Yumurta ve sütü çırpıp,
ruloları bu karışıma bulayın. sıvı yağda kızartıp, soğuk şerbete atın.
Şerbetin içinde 1-2 dakika bekletip, süzgeçle şerbetten alın. Antep
fıstığı serpip, kaymakla birlikte servis yapın.
PÜF NOKTASI
Kadayıf dolmasına arzunuza göre tarçın da ilave edebilirsiniz
Kadayıf Dolması (12 Kişilik)
Reviewed by Zebra Yayıncıllık
on
Mart 25, 2019
Rating:
Hiç yorum yok: