Kadayıf Dolması (12 Kişilik)

Kadayıf Dolması 12 kişilik tarif

MALZEMELER

500 gram tel kadayıf

2 su bardağı iri kıyılmış ceviz

1 çorba kaşığı toz şeker

6 adet yumurta

Yarım su bardağı süt

Kızartmak için
 
Sıvı yağ

Şerbeti için
 
1 kg toz şeker

3 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Servis için:

Yeteri kadar toz antep fıstığı

400 gram süt kaymağı (2 rulo

YAPILIŞI

Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatıp, ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Bir-iki taşım daha kaynatıp soğuması için kenara alın. Ceviz ve toz şekeri karıştırın. Kadayıfın parçalanmamasına dikkat ederek, düz bir zemine uzunlamasına bir parça yayın. Kadayıfın uç kısmına, 1 çorba kaşığı cevizli karışım yerleştirin Yaprak sarması yapar gibi kadayıfın iki yanından katlayıp, rulo yapın. Kalan kadayıfa da aynı işlemi uygulayın. Yumurta ve sütü çırpıp, ruloları bu karışıma bulayın. sıvı yağda kızartıp, soğuk şerbete atın. Şerbetin içinde 1-2 dakika bekletip, süzgeçle şerbetten alın. Antep fıstığı serpip, kaymakla birlikte servis yapın.

PÜF NOKTASI

Kadayıf dolmasına arzunuza göre tarçın da ilave edebilirsiniz
Kadayıf Dolması (12 Kişilik) Kadayıf Dolması (12 Kişilik) Reviewed by Zebra Yayıncıllık on Mart 25, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.