Tavuk kokoreç


Bolca kimyon, dağ kekiği ve acı biberle yapılan tavuk kokoreç kalan tavukları değerlendirmek için en lezzetli ve pratik yol. Kokoreç seviyorsanız şimdiden afiyet olsun.

Tavuk kokoreç tarifi
Malzemeler:
  • 1 su bardağı pişmiş tavuk 
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates
  • Yeteri kadar kırmızı toz biber
  • Yeteri kadar kekik
  • Yeteri kadar kimyon
  • Yeteri kadar acı pul biber / istenirse
  • Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı:
  • Tavukları küp şeklinde doğrayın, ya da didikleyin.
  • Biberleri ve sarımsakları ince ince doğrayın.
  • Tavayı ısıtın. Sıcak tavaya zeytinyağını koyun ve biberleri çok az soteleyin sonrasında üzerine sarımsakları ilave edin.
  • Ardından tavukları ve salçayı ilave edip sotelemeye devam edin.
  • Son olarak domatesi ilave edin. Varsa suyunu iyice çektirin. Ateşten almadan baharatlarını ekleyin.
  • Tavukların üzerine ekmekleri basın ve birlikte servis edin. Tavuk kokoreçi dürüm içinde ya da ekmek arası olarak da servis edebilirsiniz.
Tavuk kokoreç Tavuk kokoreç Reviewed by nea punta on Ekim 08, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.