Tavuk kokoreç tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pişmiş tavuk
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3-4 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet domates
- Yeteri kadar kırmızı toz biber
- Yeteri kadar kekik
- Yeteri kadar kimyon
- Yeteri kadar acı pul biber / istenirse
- Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
- Tavukları küp şeklinde doğrayın, ya da didikleyin.
- Biberleri ve sarımsakları ince ince doğrayın.
- Tavayı ısıtın. Sıcak tavaya zeytinyağını koyun ve biberleri çok az soteleyin sonrasında üzerine sarımsakları ilave edin.
- Ardından tavukları ve salçayı ilave edip sotelemeye devam edin.
- Son olarak domatesi ilave edin. Varsa suyunu iyice çektirin. Ateşten almadan baharatlarını ekleyin.
- Tavukların üzerine ekmekleri basın ve birlikte servis edin. Tavuk kokoreçi dürüm içinde ya da ekmek arası olarak da servis edebilirsiniz.
Tavuk kokoreç
Reviewed by nea punta
on
Ekim 08, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: