Alıştığınız tatları değiştirerek yenilik yaratmaktan hoşlanıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Alışılmışın dışına çıkacağınız bu tarifle sevdikleriniz iözel hissettireceksiniz.
Bu tarifi kızartma yapmak istemezseniz fırında da deneyebilirsiniz.
Malzemeler
Bir buçuk su bardağı basmati pirinç
2 su bardağı su
2 demet taze soğan
2 adet kırmızı biber
3 adet yumurta
1 diş dövülmüş sarmısak
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı soya sosu
Toz kırmızıbiber, tuz
Kızartmak için: 200 gram margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
2 demet taze soğan
2 adet kırmızı biber
3 adet yumurta
1 diş dövülmüş sarmısak
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı soya sosu
Toz kırmızıbiber, tuz
Kızartmak için: 200 gram margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Pirinci tuzlu suda 15 dakika haşlayın ve süzün. Diğer tarafta jülyen doğranmış taze soğan ve kırmızıbiber, az çırpılmış yumurta, sarmısak, un, soya sosu, toz kırmızıbiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımı pirince ekleyin.
Yapışmaz yüzeyli bir tavada margarini eritip içine sıvıyağı katıp kızdırın. Harçtan bir kaşık alıp tavaya dökün ve üzerine hafifçe bastırarak arkalı önlü kızartın. İç harç bitene kadar işleme devam edin. Kızarmış mücverleri kağıt havlu üzerine çıkarıp yağını süzdürün ve Çin sosu ile servis yapın.
Çin usulü mücver
Reviewed by nea punta
on
Ekim 08, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: