MALZEMELER
1 su bardağı siyah ve yeşil zeytin
4 adet küçük poy taze patates
10 adet kiraz domates
1 adet kabak
1 adet küçük boy patlıcan
1 adet kırmızı biber
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, pulbiber, kekik
4 adet küçük poy taze patates
10 adet kiraz domates
1 adet kabak
1 adet küçük boy patlıcan
1 adet kırmızı biber
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, pulbiber, kekik
YAPILIŞI
Zeytinlerin fazla tuzunu almak için ılık suda, 5 dakika bekletin. Aynı işlemi 1- 2 kez daha tekrarlayın ve süzüp geniş bir kaba koyun. Patatesleri yıkayıp kabukları ile birlikte kalın halkalar halinde doğrayın. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Kabak ve patlıcanı dilimleyin. Kırmızı biberi irice doğrayın ve tüm sebzeleri zeytinlerin üzerine ekleyin. Tuz ve baharatları katın. Zeytinyağı ve suyu üzerine gezdirip harmanlayın. Daha sonra bir fırın kabına aktarın. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Folyoyu alıp, 10 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.
Zeytinli Fırın Sebze
Reviewed by Radical Media
on
Eylül 10, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: