MALZEMELER
15 adet kuru ekşi erik, 400 gram kuzu-dana karışık kıyma, 300 gram salamura asma yaprağı, Yarım su bardağı pirinç, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 adet soğan, 1 diş sarmısak 6’şar dal maydanoz dereotu, nane, 1 çorba kaşığı tereyağı, Yeteri kadar su, tuz, karabiber
YAPILIŞI
ASMA yapraklarını ılık suya koyup, bir kaç kez suyunu değiştirerek fazla tuzunu alın. Sudan çıkarıp elinizle sıkın. Kıymayı
geniş bir kaba alıp, üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç, sıvı yağ, ince kıyılmış soğan, sarmısak, maydanoz, dereotu, nane, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Bir adet
asma yaprağını düz bir zemine serip içine hazırladığınız harçtan koyup, sarın. İç harç ve yaprak bitene dek işleme devam edin. Bir tencerenin dibine birkaç adet asma yaprağı serin. Üzerine, aralarına kuru erikleri koyarak, birkaç kat halinde sarmaları yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin.
Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ekleyin. Tereyağını 3-4parça halinde tencereye koyun. Sarmaların üzerine ısıya dayanıklı bir kapak yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan sonra 30 dakika pişirip ocaktan alın.
Erikli Yaprak Sarma
Reviewed by Radical Media
on
Ağustos 27, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: