Çocuklardaki Stresle Başa Çıkmanın Yolları

 

Çocuklarda aynı bizler gibi bazı zamanlarda kendilerini güçsüz ve endişeli hissedebilirler. Bu durumla ebeveynler olarak başa çıkmak kolay değildir…

Çocuğunuzun da sizin gibi bir birey olduğunu ve sizin yaşadığınız birçok sıkıntıyı onunda yaşayabileceğini aklınızdan çıkartmamalısınız. Stres de bunların başında gelir.
• Senin ne derdin olacak ki neyi stres yapacaksın ki diyerek küçümsemeye başladığınız çocuğunuz için bu cümleler onu daha işin içinden çıkılmaz bir hale sokabilir. Bu nedenle daha dikkatli ve özenli olmakta fayda vardır.
• Çocuğunuzun endişe ve stres ettiği konuyu çocuğunuz ile mutlaka konuşarak anlamaya çalışın. Konunun ne olduğunu öğrendiğiniz de ise yapmanız gereken şey sakin kalmak ve onun söylediklerinin hiçbirini küçümsememek ve dalga geçmemektir.
• Aynı bir yetişkin gibi yaklaşıp bu durumun onun canını sıkmasına izin vermemesi gerektiğini anlatmalı ve stres yaptığı şeyle yüzleşmesi gerektiğini ve bu endişesinin üzerine gitmesi gerektiğini anlatmalısınız.
• Çocuklar bazen çok basit yapamadıkları bir şeyi dahi kafalarına takabilirler. Hayatta hiçbir insanın mükemmel olmadığını bu hayatta yaptıkları olduğu kadar yapamadıklarının da olabileceğini ona anlatmalısınız.
• Ebeveyn olarak sizde pozitif olana odaklanmaya çalışmalısınız. Çocuklar rol model olarak anne ve babalarını seçerler. Ve sizin karakteristik özelliklerinizi taklit ederler. Kısacası siz ne kadar pozitif olursanız çocuğunuz da pozitif yetişir.
• Onu güzel bir şeyler yaptığında tebrik edin, alkışlayın ve onu yüreklendirin. Özgüveni yüksek çocuklar stresle daha kolay başa çıkabilirler.
Çocuklardaki Stresle Başa Çıkmanın Yolları Çocuklardaki Stresle Başa Çıkmanın Yolları Reviewed by Radical Media on Ağustos 27, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.