Kırma tavuk yahnisi

Kırma tavuk yahnisi tarifi:

Malzeme:

1 bütün tavuk
3 soğan
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 demet kıyılmış maydanoz
Tuz Karabiber

Hazırlanışı: 

Tavuğu iri parçalar şeklinde kesin. Bol suyla yıkayıp süzün. İnce doğranmış soğanları bir parça tülbentin içine alıp sıkarak suyunu süzün. Tavuk parçalarını tuz ve soğan suyuyla ovarak buzdolabında 1 saat dinlendirin. Terbiye ettiğiniz tavuk etlerini ızgarada pişirin. Kırmızı pul biber ve karabiber eklediğiniz tereyağını tavada kızdırın. Izgarada pişirdiğiniz tavuk etlerini tabanı yayvan bir tencereye dizin. üzerine suyunu süzdüğünüz soğanları ekleyin. Biberli tereyağı sosunu soğanların üzerine gezdirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kıyılmış maydanozları ilave edin ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte yarım saat pişirin. Sıcak servis yapın. 
Kırma tavuk yahnisi Kırma tavuk yahnisi Reviewed by Radical Media on Eylül 10, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.