Bademli et tarifi:
Malzeme:
150 gr badem içi
750 gr dana eti
1.5 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
2 soğan
5 diş sarımsak
2 domates
2 yemek kaşığı domates salçası
2 parça damla sakızı
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
1/3 çay bardağı krema
Hazırlanışı:
Bademleri, iç kabukları yumuşayana kadar kaynar suda bekletin. Kabuklarını soyarak yağsız tavada rengi sararıncaya kadar kısık ateşte kavurun. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş etleri 1.5 çay bardağı su ilavesiyle suyu tamamen çekene kadar pişirin. Rendelenmiş soğanı ve kıyılmış sarımsakları büyük bir tavada soteleyin. Et, rendelenmiş domates, salça ve dövülmüş damla sakızını ekleyip 2 dakika kavurun. Ocaktan almadan önce tarçın, kavrulmuş badem ve kremayı ekleyin. Karıştırıp servis yapın.
Malzeme:
150 gr badem içi
750 gr dana eti
1.5 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
2 soğan
5 diş sarımsak
2 domates
2 yemek kaşığı domates salçası
2 parça damla sakızı
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
1/3 çay bardağı krema
Hazırlanışı:
Bademleri, iç kabukları yumuşayana kadar kaynar suda bekletin. Kabuklarını soyarak yağsız tavada rengi sararıncaya kadar kısık ateşte kavurun. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş etleri 1.5 çay bardağı su ilavesiyle suyu tamamen çekene kadar pişirin. Rendelenmiş soğanı ve kıyılmış sarımsakları büyük bir tavada soteleyin. Et, rendelenmiş domates, salça ve dövülmüş damla sakızını ekleyip 2 dakika kavurun. Ocaktan almadan önce tarçın, kavrulmuş badem ve kremayı ekleyin. Karıştırıp servis yapın.
Bademli et
Reviewed by Radical Media
on
Eylül 10, 2014
Rating:
Hiç yorum yok: