Malzeme:
150 ml kefir
600 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
115 gr tereyağı (yumuşatılmış)
125 gr toz şeker
2 yumurta
2 olgun muz
100 gr ceviz içi
Hazırlanışı:
Fırını 175 dereceye ayarlayın. Kek kalıbına yağlı kağıt serin. Un, kabartma tozu, tuz ve karbonatı geniş bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin. Muzu çatalla ezin ve tereyağına karıştırın. Kefir, un karışımı ve cevizi ekleyerek spatula ile karıştırın. Hamuru kalıba aktarıp fırına yerleştirin. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra üzerini file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
150 ml kefir
600 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
115 gr tereyağı (yumuşatılmış)
125 gr toz şeker
2 yumurta
2 olgun muz
100 gr ceviz içi
Hazırlanışı:
Fırını 175 dereceye ayarlayın. Kek kalıbına yağlı kağıt serin. Un, kabartma tozu, tuz ve karbonatı geniş bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin. Muzu çatalla ezin ve tereyağına karıştırın. Kefir, un karışımı ve cevizi ekleyerek spatula ile karıştırın. Hamuru kalıba aktarıp fırına yerleştirin. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra üzerini file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Muzlu kek
Reviewed by Radical Media
on
Ocak 09, 2014
Rating: