Malzeme:
Hamur için:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya
1 yumurta
1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
İç harcı için:
400 gr mantar
1 sivri biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Kenarları için:
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Biberi doğrayın. Mantarları ufak doğrayın ve biberlerle birlikte zeytinyağında soteleyin. Pul biber, tuz ve karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın. Hamur için gerekli malzemeyi derin bir kapta yoğurup yarım saat dinlendirin. Hamurdan parçalar kopartıp merdane ile uzun açın. Mantarlı karışımdan içine paylaştırıp kenarlarını kapatarak pide şekli verin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Hamur için:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya
1 yumurta
1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
İç harcı için:
400 gr mantar
1 sivri biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Kenarları için:
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Biberi doğrayın. Mantarları ufak doğrayın ve biberlerle birlikte zeytinyağında soteleyin. Pul biber, tuz ve karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın. Hamur için gerekli malzemeyi derin bir kapta yoğurup yarım saat dinlendirin. Hamurdan parçalar kopartıp merdane ile uzun açın. Mantarlı karışımdan içine paylaştırıp kenarlarını kapatarak pide şekli verin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Mantarlı Pratik Ev Pidesi
Reviewed by Radical Media
on
Ocak 03, 2014
Rating: