Malzeme:
1 kg pırasa
2 yemek kaşığı tereyağı
500 gr parça dana eti
1 büyük boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 domates
1 su bardağı iri bulgur
Tuz
Hazırlanışı:
Pırasaları temizleyip irice doğrayın. Eti kıyılmış soğan ve tereyağı ile birlikte kavurun. Küp doğranmış domatesi ve salçayı da ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. İri bulguru, pırasayı ve tuzu ilave edin. üzerini örtecek kadar su ilave edin. Bulgur yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
1 kg pırasa
2 yemek kaşığı tereyağı
500 gr parça dana eti
1 büyük boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 domates
1 su bardağı iri bulgur
Tuz
Hazırlanışı:
Pırasaları temizleyip irice doğrayın. Eti kıyılmış soğan ve tereyağı ile birlikte kavurun. Küp doğranmış domatesi ve salçayı da ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. İri bulguru, pırasayı ve tuzu ilave edin. üzerini örtecek kadar su ilave edin. Bulgur yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Bulgurlu ve etli pırasa
Reviewed by Radical Media
on
Ocak 03, 2014
Rating: