Malzeme
1 bardak mercimek, yıkanmış
6 bardak et bulyon
3 yemek kaşığı tereyağı
750 gr et, küp şeklinde kesilmiş
2 soğan, ince doğranmış
2 diş sarımsak, ince doğranmış
3 domates, ince doğranmış
5 patates, ince doğranmış
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Mercimekler et bulyon suyunda orta harlı ateşte ortalama 15 dakika pişirilir. Bir başka kızartma tavasında tereyağı eritilir ve etler kısık ateşte kahverengi oluncaya kadar sotelenir. Daha sonra soğan ve sarımsak eklenerek altın rengine ulaşıncaya kadar pişirilir. Önceden pişirilen mercimekli ve etli karışım bir fırın tenceresine konulur ve 175 derece ısıya ayarlanmış fırında ortalama bir saat pişirilir.
1 bardak mercimek, yıkanmış
6 bardak et bulyon
3 yemek kaşığı tereyağı
750 gr et, küp şeklinde kesilmiş
2 soğan, ince doğranmış
2 diş sarımsak, ince doğranmış
3 domates, ince doğranmış
5 patates, ince doğranmış
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Mercimekler et bulyon suyunda orta harlı ateşte ortalama 15 dakika pişirilir. Bir başka kızartma tavasında tereyağı eritilir ve etler kısık ateşte kahverengi oluncaya kadar sotelenir. Daha sonra soğan ve sarımsak eklenerek altın rengine ulaşıncaya kadar pişirilir. Önceden pişirilen mercimekli ve etli karışım bir fırın tenceresine konulur ve 175 derece ısıya ayarlanmış fırında ortalama bir saat pişirilir.
Patatesli, mercimekli ve etli güveç
Reviewed by Radical Media
on
Kasım 16, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: