Malzeme
1,5 kilo palamut, alabalık veya levrek
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 büyükçe doğranmış soğan
4 diş doğranmış sarımsak
3 büyükçe doğranmış domates
3 büyükçe doğranmış patates
2 defneyaprağı
8 bardak su
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Yarım çay kaşığı tarhun
Birer tutam tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Güveç tenceresinde orta harlı ateşte soğan ve sarımsak zeytinyağında sote edilir. İçerisine domates, patates, defneyaprağı, tarhun, tuz, karabiber ve su konularak yaklaşık bir saat pişirilir. Daha sonra büyükçe doğranmış balık parçaları da eklenerek 10 dakika daha pişirilir. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir.
1,5 kilo palamut, alabalık veya levrek
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 büyükçe doğranmış soğan
4 diş doğranmış sarımsak
3 büyükçe doğranmış domates
3 büyükçe doğranmış patates
2 defneyaprağı
8 bardak su
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Yarım çay kaşığı tarhun
Birer tutam tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Güveç tenceresinde orta harlı ateşte soğan ve sarımsak zeytinyağında sote edilir. İçerisine domates, patates, defneyaprağı, tarhun, tuz, karabiber ve su konularak yaklaşık bir saat pişirilir. Daha sonra büyükçe doğranmış balık parçaları da eklenerek 10 dakika daha pişirilir. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir.
Balık güveci
Reviewed by Radical Media
on
Kasım 16, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: