Malzeme:
3 adet tavuk göğsü 20 adet kültür mantarı 1 adet soğan 1 adet kırmızı biber 1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı
Sos için:
1 çorba kaşığı hardal 1 su bardağı su 1 çay barağı krema
Hazırlanışı:
Tereyağında ince doğranmış soğan çevrilir. Sonra ince kıyılmış biber ve slaş doğranmış mantar katılır. Tuz, karabiber serpilir. 15 dakika sonra ateşten alınır. İnceltilmiş tavuk göğüs etleri üst üste bindirerek konur. Kenarına mantarlı iç konur ve büyük bir rulo yapılır. Uçları kürdanla tutturulur. Tepsiye aktarılır. Üzerine 1 çorba kaşığı erimiş tereyağı gezdirilir. 200 derece fırında 15 dakika pişirilir. Bu arada sos malzemesi sıcak suyla karıştırılır. Rulo fırından alınır. Üzerine sos gezdirilir. 25 dakika daha pişirilir.
3 adet tavuk göğsü 20 adet kültür mantarı 1 adet soğan 1 adet kırmızı biber 1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı
Sos için:
1 çorba kaşığı hardal 1 su bardağı su 1 çay barağı krema
Hazırlanışı:
Tereyağında ince doğranmış soğan çevrilir. Sonra ince kıyılmış biber ve slaş doğranmış mantar katılır. Tuz, karabiber serpilir. 15 dakika sonra ateşten alınır. İnceltilmiş tavuk göğüs etleri üst üste bindirerek konur. Kenarına mantarlı iç konur ve büyük bir rulo yapılır. Uçları kürdanla tutturulur. Tepsiye aktarılır. Üzerine 1 çorba kaşığı erimiş tereyağı gezdirilir. 200 derece fırında 15 dakika pişirilir. Bu arada sos malzemesi sıcak suyla karıştırılır. Rulo fırından alınır. Üzerine sos gezdirilir. 25 dakika daha pişirilir.
Hardallı Mantarlı Tavuk Rulo
Reviewed by Radical Media
on
Kasım 21, 2012
Rating: