Malzeme:
3 su bardağı un, 3 yumurta, Yarım su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz
200 gram ıspanak, 1 adet soğan, 50 gram lor peyniri , 100 gram yoğurt, Kırmızı pul biber, 1 çorba kaşığı tereyağı . Üzeri için: 1 çay bardağı fıstık.
3 su bardağı un, 3 yumurta, Yarım su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz
200 gram ıspanak, 1 adet soğan, 50 gram lor peyniri , 100 gram yoğurt, Kırmızı pul biber, 1 çorba kaşığı tereyağı . Üzeri için: 1 çay bardağı fıstık.
Hazırlanışı:
Unu, yumurtayı, suyu ve tuzu bir kabın içinde yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirdikten sonra ince bir şekilde açın. Yağlanmış ve üzerine fıstıklar serpilmiş fırın kabına hamuru yerleştirin. İçine rendelenmiş soğanı, lor peynirini ilave edin. Kırmızı pul biberi ve iri doğranmış ıspanaklarıtereyağında çok az pişirin. Bu ıspanaklı karışımı da hamurun içine yerleştirin. Dışarıda kalan hamuru da üzerine kapatıp 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirip çıkartın.
Unu, yumurtayı, suyu ve tuzu bir kabın içinde yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirdikten sonra ince bir şekilde açın. Yağlanmış ve üzerine fıstıklar serpilmiş fırın kabına hamuru yerleştirin. İçine rendelenmiş soğanı, lor peynirini ilave edin. Kırmızı pul biberi ve iri doğranmış ıspanaklarıtereyağında çok az pişirin. Bu ıspanaklı karışımı da hamurun içine yerleştirin. Dışarıda kalan hamuru da üzerine kapatıp 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirip çıkartın.
Fıstıklı ıspanaklı börek
Reviewed by Radical Media
on
Kasım 21, 2012
Rating: