Malzemeler:
2 y.k. margarin, 1 adet yufka, 1 çay bardağı antep fıstığı, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 çay bardağı kaymak.
2 y.k. margarin, 1 adet yufka, 1 çay bardağı antep fıstığı, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 çay bardağı kaymak.
Hazırlanı:
Yufkayı açıp içine toz şeker ve fıstığı serpiştirin. Kaymağı küçük parçalar halinde yufkanın üzerine yerleştirin. Yufkayı zarf şeklinde kapatın. Geniş bir tavaya margarini alın ve eritin. Ardından yufkayı tavaya koyarak yufkanın her iki yüzünüde kızartın. Katmer piştikten sonra servis tabağına alın ve katmeri dilimleyin. Ardından üzerine antep fıstığını serpin.
Yufkayı açıp içine toz şeker ve fıstığı serpiştirin. Kaymağı küçük parçalar halinde yufkanın üzerine yerleştirin. Yufkayı zarf şeklinde kapatın. Geniş bir tavaya margarini alın ve eritin. Ardından yufkayı tavaya koyarak yufkanın her iki yüzünüde kızartın. Katmer piştikten sonra servis tabağına alın ve katmeri dilimleyin. Ardından üzerine antep fıstığını serpin.
Fıstıklı katmer
Reviewed by Radical Media
on
Kasım 21, 2012
Rating: