MALZEME
· 2 su bardağı pirinç
· 3 çorba kaşığı tereyağı
· 2 adet soğan
· 1 su bardağı ceviz
· 1 tatlı kaşığı kekik
· 2 su bardağı su
· 1 komposto kasesi kuşbaşı doğranmış kuzu eti
· 1 domates (küp doğranmış)
· ½ demet dereotu
· 1 çay kaşığı karabiber
· tuz
Hazırlanışı:
Pirinci ayıkladıktan sonra 1 saat tuzlu ve sıcak suda bekletiniz. Soğuk suyla birkaç kez yıkayın ve süzgece alın. Tencereye yağın yarısını alıp kızdırın eti ve doğranmış soğanı ilave edin. Kavurun. En suyunu salıp kendini toplayınca mantarları ve doğranmış domatesleri şekeri tuzu ilave edip kısık ateşte 30dk pişirin. Etler yağınla kalınca 2 bardak sıcak suyu ilave edin. Kaynayınca pirinci koyun ağır ateşte 15dk pişirin kalan yağı tavada kızdırın üzerine gezdirin ateşten alın 10dk sonra cevizi dereotunu, kekiği karabiberi koyun harmanlayın servis yapın.
· 2 su bardağı pirinç
· 3 çorba kaşığı tereyağı
· 2 adet soğan
· 1 su bardağı ceviz
· 1 tatlı kaşığı kekik
· 2 su bardağı su
· 1 komposto kasesi kuşbaşı doğranmış kuzu eti
· 1 domates (küp doğranmış)
· ½ demet dereotu
· 1 çay kaşığı karabiber
· tuz
Hazırlanışı:
Pirinci ayıkladıktan sonra 1 saat tuzlu ve sıcak suda bekletiniz. Soğuk suyla birkaç kez yıkayın ve süzgece alın. Tencereye yağın yarısını alıp kızdırın eti ve doğranmış soğanı ilave edin. Kavurun. En suyunu salıp kendini toplayınca mantarları ve doğranmış domatesleri şekeri tuzu ilave edip kısık ateşte 30dk pişirin. Etler yağınla kalınca 2 bardak sıcak suyu ilave edin. Kaynayınca pirinci koyun ağır ateşte 15dk pişirin kalan yağı tavada kızdırın üzerine gezdirin ateşten alın 10dk sonra cevizi dereotunu, kekiği karabiberi koyun harmanlayın servis yapın.
Mengen Pilavı
Reviewed by Radical Media
on
Eylül 08, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: