MALZEME
2 Adet Palamut (kılçıkları ayıklanmış),
1Adet Yumurta,
1|2 çay kaşığı tuz,
1|2 çay kaşığı karabiber,
1|4 demet ince kıyılmış maydanoz,
2 yemek kaşığı galete unu ve ekmek içi,
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
HAZIRLANIŞI
Palamutlar ayıklanıp, kılçıklarından temizlenir. Balıklar kıyma makinesinden çekilir veya bir bıçak yardımıyla çok ince kıyılır. Karıştırma kabına kıyılan balıklar alınır. Yumurta, tuz, karabiber, rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz ve galete unu veya ekmek içi ilave edilerek yoğrulur. İstenilen şekilde köfteler yapılır. Izgarada veya yumurtalı olarak tavada pişirilir. Roka, kırmızı soğan ve limonla ikram edilir.
Palamut Köftesi
Reviewed by Radical Media
on
Eylül 15, 2011
Rating:
Hiç yorum yok: