Sütlü mantar çorbası

Sütlü mantar çorbası tarifi

Mantarın en sıcak hali olan sütlü mantar çorbasıyla karşınızdayız. Mantar çorbalarının alışılmış krema tadından uzak bir tarif ile sofralarınıza konuk oluyoruz. İşte sütlü mantar çorbasının malzemeleri ve yapılışı…


Mantar çorbası denince hemen herkesin aklına kremalı mantar çorbası gelir. Peki ya krema sevmeyenler… İşte tam da onlar için sağlıklı, lezzetli bir tarif hazırladık. Sütlü mantar çorbası tarifi ile ilkbahar akşamlarında harika bir menü hazırlayabilirsiniz. Tadı damağınızda kalacak sütlü mantar çorbası malzemeleri ve tarifi için hazırlıklara başlayalım…

SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI MALZEMELERİ

1 paket mantar
1 havuç
2 kaşık un
3 bardak süt
6 bardak su
4 kalık yağ
Tuz
Karabiber
Sosu için;
½ kaşık tereyağı
½ kaşık kırmızı toz biber
Dereotu



SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI YAPILIŞI

Öncelikle mantarları 15 dakika sirkeli suda bekletin. Ardından iyice yıkayıp küçük küçük doğrayın. Orta boy bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Havuçlarınızı rendeleyip bu yağda kavurun. Birkaç dakika kavurduktan sonra 2 bardak su koyup pişmeye bırakın.

Başka bir tencerenin içinde 2 kaşık un ve 1 kaşık sıvı yağı kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra üzerine 4 bardan suyu ve sütü ekleyin. Pişen havuçları ve mantarı ekleyin. Tuzunu ve baharatını atın. Pişmeye bırakın. Arada karıştırın.
Üzerindeki sosu için tereyağını eritin ve kırmızı biberle karıştırın. Kâselerinize aldığınız çorbanın üzerine ya da direk tencereye dökebilirsiniz.

Dereotuyla servis edin.

Afiyet olsun.
Sütlü mantar çorbası Sütlü mantar çorbası Reviewed by Zebra Yayıncıllık on Nisan 11, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.