MALZEMELER
300 gram kuşbaşı kuzu eti
1 tatlı kaşığı zerdeçal
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı etsuyu, tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı etsuyu, tuz
YAPILIŞI
Eti 1 çorba kaşığı tereyağında yemeklik doğranmış soğanla beraber iyice kavurun. Kalan tereyağını ayrı bir tencereye alın. Üzerine bulgur ve nohudu ilave edip birkaç dakika kavurun. Et suyu, zerdeçal ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. 10 dakika demlendirdikten sonra servis tabakları- na alın. Kavurduğunuz eti üzerine koyarak servis yapın.
Zerdeçallı Bulgur Aşı
Reviewed by Radical Media
on
Ağustos 27, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: