MALZEMELER
1 su bardağı biberli zeytin
2 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gram kıyma
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
Yarım su bardağı krema
5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gram kıyma
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
Yarım su bardağı krema
5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
YAPILIŞI
Zeytinin fazla tuzunu almak için birkaç kez yıkayıp rondoya alın. Üzerine zeytinyağı ekleyip birlikte çekin. Kıymayı 1 çorba kaşığı tereyağında kavurup kenara kaldırın. Kalan tereyağını ayrı bir tencereye alıp unu rengi dönene dek kavurun. Üzerine soğuk su ekleyin ve iyice karıştırın. Kaynamaya başlayınca püre haline getirdiğiniz zeytin ve kavrulmuş kıymayı ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberini ayarlayın. 15 dakika orta ateşte arada bir karıştırarak pişirin. Kremayı ekleyin ve bir-iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ekleyip servis yapın.
Yeşil Zeytin Çorbası
Reviewed by Radical Media
on
Ağustos 27, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: