Soslu uskumru dolması tarifi
Malzemeler:
8 uskumru
3 soğan
1 limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Yarım çay bardağı domates püresi
Tuz
Hazırlanışı:
Balıkların baş kısımlarını kesin. Bir kenarından açın. Rendelenmiş soğanı zeytinyağın da kavurun. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Ceviz içi, ufalanmış bayat ekmek içi, kırmızı pul biber, kıyılmış maydanoz, dereotu, domates püresi ve tuzu ilave edin. Harcı balıkların içine doldurun. Pişerken açılmaması için bir iple bağlayın. Zeytinyağın da hafifçe kızartıp sıcak fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
8 uskumru
3 soğan
1 limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Yarım çay bardağı domates püresi
Tuz
Hazırlanışı:
Balıkların baş kısımlarını kesin. Bir kenarından açın. Rendelenmiş soğanı zeytinyağın da kavurun. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Ceviz içi, ufalanmış bayat ekmek içi, kırmızı pul biber, kıyılmış maydanoz, dereotu, domates püresi ve tuzu ilave edin. Harcı balıkların içine doldurun. Pişerken açılmaması için bir iple bağlayın. Zeytinyağın da hafifçe kızartıp sıcak fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Soslu uskumru dolması
Reviewed by nea punta
on
Ocak 06, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: