Tavada mercimekli ve haşhaşlı gül böreği tarifi hazırlanışı:
- İç malzemesini hazırlarken önceden haşlanmış olan yeşil mercimeği ve kuru soğanı beraber soteleyin.
- Kuru soğanın saldığı suyla sotelemek isterseniz soğanları yağdan önce koyun.
- Karabiber ve tuzu ekleyin.
- Tercihe bağlı olarak maydanoz ve pul biber eklenebilir.
- Yufkayı güzel bir şekilde tezgaha serin.
- Haşhaş ezmesini bir kap içerisinde zeytinyağı ile harmanlayarak inceltin.
- Haşhaşı yufka üzerinde kaşıkla gezdirin ve yayın.
- Haşhaşın yufkaya daha hızlı yayılması için yufkanın kenarlarından üzerine doğru açıp kapatın.
- Yufkayı 4 eşit parçaya kesin.
- 4 eşit parçaya böldüğünüz yufkaları her birini 2 parçaya bölerek üçgenler oluşturun.
- İç malzemesini parçaların geniş tarafına yayıp rulo yapın.
- Bir tur kendi etrafında yuvarlayıp tavaya yerleştirin.
- Kullanacağınız tavayı yağlamayın.
- Börekler içerisindeki yağdan dolayı ek yağa gerek kalmaz ve tavaya yapışmaz.
- Tercihen seramik tava kullanın.
- Yufkaları tavaya sırasıyla dizerek tamamını doldurun.
- Ocak üzerinde çevirerek pişirin.
- Belirli zaman aralıklarında ocağın ateşini azaltarak tavayı sallayın.
- Malzemelerden geri kalan haşhaşlı sosu tavadaki böreklerin üzerine sürün.
- Tavaya yapışmadığı için her gülü çevirip diğer yüzünü pişirin.
- İç malzemesiyle özleşmesi için zaman zaman ocağın ateşini kısın.
Tavada mercimekli ve haşhaşlı gül böreği
Reviewed by Radical Media
on
Temmuz 08, 2015
Rating:
Hiç yorum yok: