Kestaneli sufle tarifi:
Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
5 yumurta
100 gr kestane şekeri
250 gr tereyağı
250 gr bitter çikolata
1 su bardağı un
5 yumurta
100 gr kestane şekeri
250 gr tereyağı
250 gr bitter çikolata
Hazırlanışı
Tereyağını bir kapta eritin, kararmaması için kızma aşamasına gelmeden altını kapatın. Eritilmiş tereyağın içine bitter çikolataları ekleyerek karıştırın. Daha sonra bu karışımın içine un ve şekeri de ilave edip bütün malzemeleri karıştırın.Yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara ayırarak her iki yumurtayı da tel çırpıcı yardımı ile 10 dakika kabarana kadar çırpın. Çırptığınız yumurtaların içine diğer çikolatalı karışımı ekleyin ve bütün malzemeleri tek bir kapta karıştırmaya devam edin. Son olarak da kestaneleri ekleyin ve karışımı sufle kaplarına dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirin.Fırından çıkardığınız sufleleri sıcak servis edin.Afiyet olsun.
Kestaneli sufle
Reviewed by Radical Media
on
Kasım 03, 2014
Rating:
Hiç yorum yok: