Püreli tepsi köftesi tarifi:
Malzeme:
500 gr dana kıyma
1 soğan
8 dal maydanoz
1 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
2 sivri biber
Kimyon Kekik Tuz Karabiber
Püre için:
4-5 patates
30 gr tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Köfte için gereken malzemeyi bir kapta yoğurun. Harcı 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Patatesleri haşlayın ve sıcakken rendeleyip içine tereyağı, süt ve tuzu ilave edip karıştırın. Yağlanmış bir cam kaba elinizle bastırarak köfteyi yayın ve 190 derece fırında 15 dakika pişirin. Köfteyi fırından çıkardıktan sonra üzerine patates püresini yayın ve bir kaşık yardımıyla düzleştirdikten sonra en üst katına rendelenmiş kaşar peynirini yayıp tekrar fırına vererek üstü kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10-15 dakika sonra dilimleyip servis yapın.
Malzeme:
500 gr dana kıyma
1 soğan
8 dal maydanoz
1 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
2 sivri biber
Kimyon Kekik Tuz Karabiber
Püre için:
4-5 patates
30 gr tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Köfte için gereken malzemeyi bir kapta yoğurun. Harcı 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Patatesleri haşlayın ve sıcakken rendeleyip içine tereyağı, süt ve tuzu ilave edip karıştırın. Yağlanmış bir cam kaba elinizle bastırarak köfteyi yayın ve 190 derece fırında 15 dakika pişirin. Köfteyi fırından çıkardıktan sonra üzerine patates püresini yayın ve bir kaşık yardımıyla düzleştirdikten sonra en üst katına rendelenmiş kaşar peynirini yayıp tekrar fırına vererek üstü kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10-15 dakika sonra dilimleyip servis yapın.
Püreli tepsi köftesi
Reviewed by Radical Media
on
Ekim 07, 2014
Rating:
Hiç yorum yok: