Ayçekirdekli keten tohumlu tuzlular tarifi:
Malzeme:
Yarım su bardağı un
1/4 su bardağı kepekli un
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı tereyağı (bıçakla küp şeklinde kesilmiş)
2 çorba kaşığından biraz fazla süt
1 çay kaşığı limon suyu
1 yumurtanın akı (çırpılmış)
Üzerine serpmek için:
Susam
Çörek otu
Ayıklanmış ay çekirdeği
Keten tohumu
Hazırlanışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bir kaseye un, kepekli un, kabartma tozu, tuz ve toz şekeri elekten geçirerek koyun. Tereyağını unlu karışıma ekleyin ve yoğurun. Başka bir kapta süt ve limon suyunu karıştırın. Bu karışımı hamura ilave edin. Hamur kuru ise 1 tatlı kaşığı süt ekleyin. Hamuru merdaneyle incecik açın. Hamurun üzerine yumurtanın akını sürün. Susam, çörek otu, ay çekirdeği ve keten tohumu karışımını serpin. Hamuru, yuvarlaklar halinde kesin ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinde 15-20 dakika pişirin.
Malzeme:
Yarım su bardağı un
1/4 su bardağı kepekli un
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı tereyağı (bıçakla küp şeklinde kesilmiş)
2 çorba kaşığından biraz fazla süt
1 çay kaşığı limon suyu
1 yumurtanın akı (çırpılmış)
Üzerine serpmek için:
Susam
Çörek otu
Ayıklanmış ay çekirdeği
Keten tohumu
Hazırlanışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bir kaseye un, kepekli un, kabartma tozu, tuz ve toz şekeri elekten geçirerek koyun. Tereyağını unlu karışıma ekleyin ve yoğurun. Başka bir kapta süt ve limon suyunu karıştırın. Bu karışımı hamura ilave edin. Hamur kuru ise 1 tatlı kaşığı süt ekleyin. Hamuru merdaneyle incecik açın. Hamurun üzerine yumurtanın akını sürün. Susam, çörek otu, ay çekirdeği ve keten tohumu karışımını serpin. Hamuru, yuvarlaklar halinde kesin ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinde 15-20 dakika pişirin.
Ayçekirdekli keten tohumlu tuzlular
Reviewed by Radical Media
on
Ekim 03, 2014
Rating:
Hiç yorum yok: