Zeytinyağlı pazı kökü tarifi:
Malzeme:
3 bağ pazı kökü
100 g havuç
100 g kabak
10 g sarımsak
1 baş soğan
60 g zeytinyağı
Yarım limon
Tuz Karabiber
Hazırlanışı:
Bir tavada soğanı ve sarımsağı zeytinyağı ile pembeleştirin. Havucu rendeleyip ekleyin ve üç dakika tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Temizleyip doğradığınız pazıları da ilave edin. Baharatları ekleyin. Tencerenin üzerine yağlı kağıt koyup kapağını kapatıp kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Soğuk olarak servis edin.
Malzeme:
3 bağ pazı kökü
100 g havuç
100 g kabak
10 g sarımsak
1 baş soğan
60 g zeytinyağı
Yarım limon
Tuz Karabiber
Hazırlanışı:
Bir tavada soğanı ve sarımsağı zeytinyağı ile pembeleştirin. Havucu rendeleyip ekleyin ve üç dakika tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Temizleyip doğradığınız pazıları da ilave edin. Baharatları ekleyin. Tencerenin üzerine yağlı kağıt koyup kapağını kapatıp kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Soğuk olarak servis edin.
Zeytinyağlı pazı kökü
Reviewed by Radical Media
on
Eylül 15, 2014
Rating:
Hiç yorum yok: