Yaban mersinli bisküvi tarifi:
Malzeme:
115 gr tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı pekmez
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
150 gr yaban mersini
Hazırlanışı:
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekeri büyük bir cam kasede çatalla çırpın. Pekmez, yumurta, tuz, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştırmaya bir kaşıkla devam edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Hamurdan 2 yemek kaşığı dolusu harcı yağlı kağıdın üzerine ekleyin. Tüm harcı bu şekilde tepsiye alın (hamur pişerken çok yayılacağı için hamur parçalarını aralıklı biçimde dizin). üzerlerine yaban mersinlerini hafifçe batırarak paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Malzeme:
115 gr tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı pekmez
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
150 gr yaban mersini
Hazırlanışı:
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekeri büyük bir cam kasede çatalla çırpın. Pekmez, yumurta, tuz, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştırmaya bir kaşıkla devam edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Hamurdan 2 yemek kaşığı dolusu harcı yağlı kağıdın üzerine ekleyin. Tüm harcı bu şekilde tepsiye alın (hamur pişerken çok yayılacağı için hamur parçalarını aralıklı biçimde dizin). üzerlerine yaban mersinlerini hafifçe batırarak paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Yaban mersinli bisküvi
Reviewed by Radical Media
on
Eylül 22, 2014
Rating:
Hiç yorum yok: