Kimyon tohumlu kuzu yahni tarifi:
Malzeme:
1 kg kemiksiz kuzu budu
6 soğan
60 ml zeytinyağı
40 gr tereyağı
3 gr kimyon tohumu
30 ml günbalı
1 baş sarımsak
2 defneyaprağı
1 dal taze biberiye
Tuz Karabiber
1 litre su
Hazıranışı:
Soğanların kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alıp ısıtın. Soğanı ekleyip kısık ateşte şeffaflaşana kadar kavurun. Hafifçe ezilmiş kimyon tohumları ve kabukları soyulmuş sarımsak dişlerini ekleyin. Birkaç dakika kavurun. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş kuzu etini ilave edin. Günbalı, defne yaprağı, biberiye, tuz ve karabiberi ekleyin. üzerine suyu ekleyip su kaynayana kadar hızlı ateşte su kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Su tamamen azaldıktan sonra yemeği sıcak olarak servis yapın.
Malzeme:
1 kg kemiksiz kuzu budu
6 soğan
60 ml zeytinyağı
40 gr tereyağı
3 gr kimyon tohumu
30 ml günbalı
1 baş sarımsak
2 defneyaprağı
1 dal taze biberiye
Tuz Karabiber
1 litre su
Hazıranışı:
Soğanların kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alıp ısıtın. Soğanı ekleyip kısık ateşte şeffaflaşana kadar kavurun. Hafifçe ezilmiş kimyon tohumları ve kabukları soyulmuş sarımsak dişlerini ekleyin. Birkaç dakika kavurun. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş kuzu etini ilave edin. Günbalı, defne yaprağı, biberiye, tuz ve karabiberi ekleyin. üzerine suyu ekleyip su kaynayana kadar hızlı ateşte su kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Su tamamen azaldıktan sonra yemeği sıcak olarak servis yapın.
Kimyon tohumlu kuzu yahni
Reviewed by Radical Media
on
Eylül 25, 2014
Rating:
Hiç yorum yok: