Hurde Balık Marinatları tarifi:
Balıklar yeterince temizlendikten sonra orta kılçıkları alınır ve daha önceden hazırlanmış limon suyu, sirke, denizbörülcesi, zeytinyağı, sarımsak, biberiye, defne yaprağı, tane karabiberden oluşan marinamızın içine yatırılır. Ortalama iki ya da üç gün içerisinde balıklarımız hazır hale gelir. Zencefil ve yeşil domatesten turşu yapılır ve servis edilir.
MALZEME:
30 g tekir balığı
30 g hamsi
30 g istavrit
100 g zeytinyağı
60 g sirke
20 g sarımsak
10 g defne yaprağı
5 g biberiye
5 g tane karabiber
10 g deniz tuzu
3 adet taze limon suyu
10 g deniz börülcesi
1 portakal
20 g yeşil domates
3 g zencefil
5 g yumurta akı
30 g hamsi
30 g istavrit
100 g zeytinyağı
60 g sirke
20 g sarımsak
10 g defne yaprağı
5 g biberiye
5 g tane karabiber
10 g deniz tuzu
3 adet taze limon suyu
10 g deniz börülcesi
1 portakal
20 g yeşil domates
3 g zencefil
5 g yumurta akı
HAZIRLANIŞI:
Balıklar yeterince temizlendikten sonra orta kılçıkları alınır ve daha önceden hazırlanmış limon suyu, sirke, denizbörülcesi, zeytinyağı, sarımsak, biberiye, defne yaprağı, tane karabiberden oluşan marinamızın içine yatırılır. Ortalama iki ya da üç gün içerisinde balıklarımız hazır hale gelir. Zencefil ve yeşil domatesten turşu yapılır ve servis edilir.
Hurde Balık Marinatları
Reviewed by Radical Media
on
Eylül 23, 2014
Rating:
Hiç yorum yok: