Biber reçeli tarifi:
Malzeme:
5 acı kırmızı biber (Arnavut biberi ya da Meksika biberi)
5 kırmızıbiber (Kapya)
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Saplarını kopararak çekirdeklerini çıkardığınız biberleri yıkayarak süzülmesi için kenara alın. Yemeklik olarak doğradığınız biberleri tencereye alın. Üzerine şeker ilave ederek 2 saat bekletin. 1 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra orta ateşte 40 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocağı kapatmadan önce limon suyunu ekleyin. 10 dakika beklettikten sonra kavanoza doldurarak kapağını kapatın. Kavanozları ters çevirerek ertesi gün kahvaltıda servis yapın.
Malzeme:
5 acı kırmızı biber (Arnavut biberi ya da Meksika biberi)
5 kırmızıbiber (Kapya)
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Saplarını kopararak çekirdeklerini çıkardığınız biberleri yıkayarak süzülmesi için kenara alın. Yemeklik olarak doğradığınız biberleri tencereye alın. Üzerine şeker ilave ederek 2 saat bekletin. 1 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra orta ateşte 40 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocağı kapatmadan önce limon suyunu ekleyin. 10 dakika beklettikten sonra kavanoza doldurarak kapağını kapatın. Kavanozları ters çevirerek ertesi gün kahvaltıda servis yapın.
Biber reçeli
Reviewed by Radical Media
on
Eylül 28, 2014
Rating:
Hiç yorum yok: