Barbunya fasulye köftesi tarifi:
Malzeme:
600 gr taze barbunya fasulye
1 yumurta
1 soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz
Galeta unu
Kimyon
Kırmızı pul biber
1 salçalık kırmızıbiber
Tuz Karabiber
Kızartmak için Ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
Salçalık biberi fırında közleyip kabuğunu soyun ve küçük doğrayın. Barbunya fasulyelerin kabuğunu soyup içleri tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Ezerek püre haline getirin. Rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, kıyılmış maydanoz, kimyon, kırmızı pul biber, doğranmış kırmızıbiber, karabiber ve tuz ekleyerek yoğurun. Karışımı 30 dakika buzdolabında bekletin. Ellerinizi hafifçe ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yassı köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayıp ayçiçek yağında kızartın. Ilık servis yapın.
Barbunya fasulye köftesi
Reviewed by Radical Media
on
Eylül 28, 2014
Rating:
Hiç yorum yok: