Barbunya fasulye köftesi

Barbunya fasulye köftesi tarifi:

Malzeme: 

600 gr taze barbunya fasulye 
1 yumurta 
1 soğan 
2 yemek kaşığı galeta unu 
Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz 
Galeta unu 
Kimyon 
Kırmızı pul biber 
1 salçalık kırmızıbiber 
Tuz Karabiber 
Kızartmak için Ayçiçek yağı 

Hazırlanışı: 

Salçalık biberi fırında közleyip kabuğunu soyun ve küçük doğrayın. Barbunya fasulyelerin kabuğunu soyup içleri tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Ezerek püre haline getirin. Rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, kıyılmış maydanoz, kimyon, kırmızı pul biber, doğranmış kırmızıbiber, karabiber ve tuz ekleyerek yoğurun. Karışımı 30 dakika buzdolabında bekletin. Ellerinizi hafifçe ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yassı köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayıp ayçiçek yağında kızartın. Ilık servis yapın.
Barbunya fasulye köftesi Barbunya fasulye köftesi Reviewed by Radical Media on Eylül 28, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.