Malzeme:
200 g az yağlı kıyma
1 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
Bir tutam pul biber
50 g tereyağı
Bir tutam karabiber
400 g pilavlık lokum (Elde açılmış küp doğranmıs¸ erişte)
Hazırlanışı:
Erişteleri makarna haşlar gibi kaynamış hafif tuzlu suda 4-5 dakika haşlayın ve süzün. Ayrı bir tavada kıyma, soğan ve sarımsağı birlikte kavurun, baharatları ekleyin. Haşlanan erişteleri kıyma sosunun üzerine döküp karıştırın ve sıcak olarak servis edin.
200 g az yağlı kıyma
1 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
Bir tutam pul biber
50 g tereyağı
Bir tutam karabiber
400 g pilavlık lokum (Elde açılmış küp doğranmıs¸ erişte)
Hazırlanışı:
Erişteleri makarna haşlar gibi kaynamış hafif tuzlu suda 4-5 dakika haşlayın ve süzün. Ayrı bir tavada kıyma, soğan ve sarımsağı birlikte kavurun, baharatları ekleyin. Haşlanan erişteleri kıyma sosunun üzerine döküp karıştırın ve sıcak olarak servis edin.
Lokum pilavı
Reviewed by Radical Media
on
Mayıs 12, 2014
Rating: