Malzeme:
8 kuzu bonfile
10 gr tuz
10 gr toz şeker
50 ml Dijon hardalı
50 ml bal
Karamelize soğan için
4 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Tuz, şeker, hardal ve balı bir kasede karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. üzerine bonfileleri dizin. Ballı sosu bonfilelerin her yanına bir fırçayla sürün. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Karamelize soğan için soğanların kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğan, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte karamelize olana kadar 15-20 dakika kavurun. Bonfileleri yanında karamelize soğanla birlikte sıcak servis yapın.
8 kuzu bonfile
10 gr tuz
10 gr toz şeker
50 ml Dijon hardalı
50 ml bal
Karamelize soğan için
4 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Tuz, şeker, hardal ve balı bir kasede karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. üzerine bonfileleri dizin. Ballı sosu bonfilelerin her yanına bir fırçayla sürün. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Karamelize soğan için soğanların kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğan, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte karamelize olana kadar 15-20 dakika kavurun. Bonfileleri yanında karamelize soğanla birlikte sıcak servis yapın.
Karamelize soğanlı kuzu bonfile
Reviewed by Radical Media
on
Mayıs 09, 2014
Rating: