Malzeme
1 su bardağı pirinç
1.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
Pirinci sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla birkaç kez yıkayıp süzün. Zeytinyağını ısıtıp pirinci kavurun. Sıcak suyu ekleyip birkaç taşım kaynattıktan sonra tuzunu ve tarçını ekleyip tatlandırın. Ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Sıcak, ılık veya soğuk servis yapabilirsiniz.
1 su bardağı pirinç
1.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
Pirinci sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla birkaç kez yıkayıp süzün. Zeytinyağını ısıtıp pirinci kavurun. Sıcak suyu ekleyip birkaç taşım kaynattıktan sonra tuzunu ve tarçını ekleyip tatlandırın. Ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Sıcak, ılık veya soğuk servis yapabilirsiniz.
Zeytinyağlı pilav
Reviewed by Radical Media
on
Şubat 03, 2014
Rating: