Malzeme:
4 dondurulmuş enginar
1 orta boy soğan
1 çorba kasesi iç bakla
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 tatlı toz şeker
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Yarım limonun suyu
1 havuç
Hazırlanışı:
İç baklaları bir gün öncesinden suda bekletip kaynar suda 5 dakika haşlayın. Geniş bir tencerenin dibine kıyılmış soğanları yayın. üzerine sırasıyla önce baklaları, çok ince dilimlenmiş (sebze soyacağı ile soyabilirsiniz) sonra da doğranmış enginarları serpin. Enginarların üzerine limon suyunu ekleyin. Zeytinyağı, tuz, şeker ve zerdeçalı küçük bir kapta karıştırdıktan sonra bu karışımı tencereye ilave edin. Sıcak suyu da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
4 dondurulmuş enginar
1 orta boy soğan
1 çorba kasesi iç bakla
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 tatlı toz şeker
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Yarım limonun suyu
1 havuç
Hazırlanışı:
İç baklaları bir gün öncesinden suda bekletip kaynar suda 5 dakika haşlayın. Geniş bir tencerenin dibine kıyılmış soğanları yayın. üzerine sırasıyla önce baklaları, çok ince dilimlenmiş (sebze soyacağı ile soyabilirsiniz) sonra da doğranmış enginarları serpin. Enginarların üzerine limon suyunu ekleyin. Zeytinyağı, tuz, şeker ve zerdeçalı küçük bir kapta karıştırdıktan sonra bu karışımı tencereye ilave edin. Sıcak suyu da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Zerdeçallı enginar
Reviewed by Radical Media
on
Şubat 16, 2014
Rating: