Malzeme:
500 gr az yağlı kıyma
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
8 diş sarımsak
Tuz
Ayçiçeği yağı
Hazırlanışı:
Kıymayı yoğurma kabına alın. İrmik, kimyon, pul biber, karabiber ve biber salçasını ilave edin. Sarımsakların kabuklarını soyup tuzla havanda ezip kıymaya ilave edin. Bir kaşık su ekleyerek 2-3 dakika yoğurun. 15 dakika dinlenmeye bırakın. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekil verin. Kızgın yağda kızartıp sıcak servis yapın.
500 gr az yağlı kıyma
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
8 diş sarımsak
Tuz
Ayçiçeği yağı
Hazırlanışı:
Kıymayı yoğurma kabına alın. İrmik, kimyon, pul biber, karabiber ve biber salçasını ilave edin. Sarımsakların kabuklarını soyup tuzla havanda ezip kıymaya ilave edin. Bir kaşık su ekleyerek 2-3 dakika yoğurun. 15 dakika dinlenmeye bırakın. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekil verin. Kızgın yağda kızartıp sıcak servis yapın.
Sucuk köftesi
Reviewed by Radical Media
on
Şubat 06, 2014
Rating: