Malzemeler
115 gr pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
4 yumurta akı
Yarım tatlı kaşığı krem tartar
113 gr toz şeker
Üzeri için
200 ml krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 kivi
Yarım su bardağı üzüm
Yarım su bardağı frambuaz
1 çay bardağı yaban mersini
Hazırlanışı:
Küçük bir kapta pudra şekeri ve kakaoyu harmanlayın. Yumurta aklarını karıştırma kabına alıp mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Krem tartar ekleyin. çırpmaya devam ederken toz şekeri kaşık kaşık ekleyin. Kakao karışımını eleyerek yumurta aklarına ilave edin ve spatula ile karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili tepsiye iki eşit miktarda yuvarlak şekilde yayın. 150 dereceye ayarlanmış fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Krema, vanilya ve pudra şekeri mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın ve buzdolabında soğutun. Soğuyan merenglerin üzerine kremayı yayın. Küçük kesilmiş kivi, üzüm, frambuaz ve yaban mersinlerini kremanın üzerine yerleştirip servis yapın.
115 gr pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
4 yumurta akı
Yarım tatlı kaşığı krem tartar
113 gr toz şeker
Üzeri için
200 ml krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 kivi
Yarım su bardağı üzüm
Yarım su bardağı frambuaz
1 çay bardağı yaban mersini
Hazırlanışı:
Küçük bir kapta pudra şekeri ve kakaoyu harmanlayın. Yumurta aklarını karıştırma kabına alıp mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Krem tartar ekleyin. çırpmaya devam ederken toz şekeri kaşık kaşık ekleyin. Kakao karışımını eleyerek yumurta aklarına ilave edin ve spatula ile karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili tepsiye iki eşit miktarda yuvarlak şekilde yayın. 150 dereceye ayarlanmış fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Krema, vanilya ve pudra şekeri mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın ve buzdolabında soğutun. Soğuyan merenglerin üzerine kremayı yayın. Küçük kesilmiş kivi, üzüm, frambuaz ve yaban mersinlerini kremanın üzerine yerleştirip servis yapın.
Kakaolu ve meyveli pavlova
Reviewed by Radical Media
on
Şubat 17, 2014
Rating: