Malzemeler:
- 2 armut
- 2 tavukgöğsü
- 2 çorba kaşığı kurutulmuş yaban mersini
- 1 avuç ceviz içi
- 2 su bardağı mayonez
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 bardak beyaz şarap
- 1 bardak su
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
Tavuk göğüslerini bir tencereye koyup üzerini kapatacak kadar su doldurun ve haşlayın. Haşlanan tavukları tencereden alıp, soğumaya bırakın. Armudu soyup, uzunlamasına ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye bir bardak su ile beyaz şarabı koyup kaynatın. Armutları bu suda hafif yumuşayana kadar haşlayın. Ardından süzün ve ufak küpler halinde doğrayın. Soğumaya bıraktığınız tavukları lif lif olacak şekilde parçalayın. Tuz, karabiber ve kimyonla tatlandırın. Mayonezi ilave edip, mutfak robotunda ezin. Son olarak armut, ceviz içi ve yaban mersinini ekleyin. Kızarmış ekmekle birlikte servis edebilirisiniz.
Armutlu tavuk salatası
Reviewed by Radical Media
on
Şubat 25, 2014
Rating: