Ağızda eriyen bu börekleri derin dondurucuda 3 ay, ağzı kapalı bir kapta 2 hafta saklayabilirsiniz.
Gerekli Malzeme:
* 40-45 adet börek için
* 1 bardak çok amaçlı un
* Yarım bardak bardak soğutulmuş tereyağı
* 1 bardak ince rendelenmiş cheddar peyniri
* 50 g yağda konserve edilmiş, suyu süzülmüş ve gelişigüzel doğranmış hamsi filetosu
* 50 g çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
* Yarım bardak tatlı kaşığı arnavutbiberi
* Deniz tuzu
Hazırlanışı:
* Un, tereyağı, peynir, hamsiler, zeytinler ve arnavutbiberini mutfak robotuna alıp sert bir hamur oluşana kadar çekin.
* Hamuru streç filmle gevşek bir şekilde sararak buzdolabında 20 dakika soğutun.
* Fırını önceden 200°C’ye ayarlayın. Hamuru streç filmden çıkarıp hafifçe unlu bir yüzeyde biraz yoğurun ve ince bir tabaka halinde açın.
* Hamuru 5 cm genişliğinde şeritler halinde kesip her şeridi üçgenler oluşturmak üzere farklı yönlerde çapraz olarak kesin.
* Börekleri fırın tepsisine aktarıp altın sarısı bir renk alana kadar fırınlayın. Soğumaya bırakın. Servis etmeden önce böreklere bolca deniz tuzu serpin.
Zeytinli ve Hamsili Börek
Reviewed by Radical Media
on
Ocak 01, 2014
Rating: