Malzeme:
- 1/2 adet haşlanmış tavuk göğsü
- 1 küçük kök kereviz
- 1/2 yeşil elma
- 3 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez /kullanmayabilirsiniz
- 1/2 çay kaşığı kereviz tohumu
- 2 diş sarımsak /kullanmayabilirsiniz
- yeteri kadar tuz ve taze çekilmiş beyaz biber
- yarım çay bardağı iri kırılmış ceviz
- yeteri kadar zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Büyük bir kasede yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, tuz, beyaz biber ve kereviz tohumunu karıştırp bekletin.
- Kerevizi ve elmayı rendeleyin bekletmeden yoğurtlu karışıma ilave edin.
- Haşlanmış tavuk etlerini incecik didikleyin ve aynı karışıma ekleyin. Bütün malzemeyi yavaşca harmanlayın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini bolca ceviz, kırmızı pul biber, kereviz tohumu ile süsleyin, biraz sızma zeytinyağı gezdirerek lezzetlendirin.
Tavuklu kereviz salatası
Reviewed by Radical Media
on
Ocak 05, 2014
Rating: