Malzeme:
√ 4 kişilik
√ 1 adet ince dilimlenmiş limon
√ 8 adet ayıklanmış sardalye
√ Tuz
√ 80 ml / 16 çorba kaşığı zeytinyağı
√ 3 çorba kaşığı doğranmış fesleğen
√√√ Bu tarifi yaparken, sardalye yerine alternatif olarak küçük uskumru balıklarını da kullanabilirsiniz. Uskumru tariflerimize ise buradan ulaşabilirsiniz.
Hazırlanışı:
Izgarayı ısıtın. Her sardalyenin içine birkaç dilim limon koyun ve her iki yüzüne de karabiber ve tuz dökün. Sonra da üzerlerine biraz zeytinyağı dökün.
Sardalyeleri tepsiye koyun ve her iki tarafını da 3′er dakika ızgara yapın. Balıklar piştiğinde eti opak bir renk alacaktır.
Izgaradan alıp servis tabağına koyun. Üzerine fesleğen ve zeytinyağı dökün. Sıcak servis edin.
√ 4 kişilik
√ 1 adet ince dilimlenmiş limon
√ 8 adet ayıklanmış sardalye
√ Tuz
√ 80 ml / 16 çorba kaşığı zeytinyağı
√ 3 çorba kaşığı doğranmış fesleğen
√√√ Bu tarifi yaparken, sardalye yerine alternatif olarak küçük uskumru balıklarını da kullanabilirsiniz. Uskumru tariflerimize ise buradan ulaşabilirsiniz.
Hazırlanışı:
Izgarayı ısıtın. Her sardalyenin içine birkaç dilim limon koyun ve her iki yüzüne de karabiber ve tuz dökün. Sonra da üzerlerine biraz zeytinyağı dökün.
Sardalyeleri tepsiye koyun ve her iki tarafını da 3′er dakika ızgara yapın. Balıklar piştiğinde eti opak bir renk alacaktır.
Izgaradan alıp servis tabağına koyun. Üzerine fesleğen ve zeytinyağı dökün. Sıcak servis edin.
Fesleğenli Limonlu Izgara Sardalye
Reviewed by Radical Media
on
Ocak 01, 2014
Rating: