Malzeme:
1 kg gerdan
1 kg patates
300 gr havuç
300 gr arpacık soğan
8-10 diş sarımsak
Tuz
Sos için:
300 gr yoğurt
1 yumurta
1 limonun suyu
Hazırlanışı:
Yuvarlak dilimler halinde kestiğiniz gerdan etlerini soğuk suda 1 saat bekletin. İyice yıkayıp derin bir tencereye alın. üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Patateslerin kabuğunu soyup irice doğrayın. Arpacık soğanları soyun. Havuçları temizleyip iri doğrayın. Tüm sebzeleri ete ilave edip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Sos için gerekli malzemeleri iyice çırpıp kaynayan yemeğe yavaşça karıştırarak ilave edin. 5-6 dakika pişirip sıcak servis yapın.
1 kg gerdan
1 kg patates
300 gr havuç
300 gr arpacık soğan
8-10 diş sarımsak
Tuz
Sos için:
300 gr yoğurt
1 yumurta
1 limonun suyu
Hazırlanışı:
Yuvarlak dilimler halinde kestiğiniz gerdan etlerini soğuk suda 1 saat bekletin. İyice yıkayıp derin bir tencereye alın. üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Patateslerin kabuğunu soyup irice doğrayın. Arpacık soğanları soyun. Havuçları temizleyip iri doğrayın. Tüm sebzeleri ete ilave edip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Sos için gerekli malzemeleri iyice çırpıp kaynayan yemeğe yavaşça karıştırarak ilave edin. 5-6 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Terbiyeli kuzu gerdan
Reviewed by Radical Media
on
Aralık 29, 2013
Rating: