Malzemeler:
2 koyun yürek
2 böbrek
2 soğan
50 gr böbrek yağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Böbrek yağını ince doğrayın ve tencereye alarak kısık ateşte erimeye bırakın. Yürek ve böbrekleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Önce yürek etlerini ekleyip birkaç dakika pişirin. Ardından böbrek etlerini de ekleyerek kavurarak pişirin. Ocaktan almaya yakın tuz, karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına alarak üzerine kekik ve pul biber serpiştirerek sıcak servis yapın.
2 koyun yürek
2 böbrek
2 soğan
50 gr böbrek yağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Böbrek yağını ince doğrayın ve tencereye alarak kısık ateşte erimeye bırakın. Yürek ve böbrekleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Önce yürek etlerini ekleyip birkaç dakika pişirin. Ardından böbrek etlerini de ekleyerek kavurarak pişirin. Ocaktan almaya yakın tuz, karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına alarak üzerine kekik ve pul biber serpiştirerek sıcak servis yapın.
Sakatat Kavurma
Reviewed by Radical Media
on
Aralık 11, 2013
Rating: