Malzeme:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
500 gr kuzu incik
Sıcak su
2 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
4 orta boy patates
Tuz
Karabiber
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Hazırlanışı:
Tereyağını tencerede eritin. Kıyılmış soğan ve incikleri ekleyip etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak suyu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Küçük kesilmiş domates ve salçayı ilave edin. Patateslerin kabuğunu soyup elma dilimleri gibi dilimleyerek kızdırılmış ayçiçeği yağında hafifçe renk alana kadar kızartın. Salçalı ete ekleyip karıştırın. 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Patatesli incik yemeği artık hazır, afiyet olsun.
1 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
500 gr kuzu incik
Sıcak su
2 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
4 orta boy patates
Tuz
Karabiber
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Hazırlanışı:
Tereyağını tencerede eritin. Kıyılmış soğan ve incikleri ekleyip etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak suyu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Küçük kesilmiş domates ve salçayı ilave edin. Patateslerin kabuğunu soyup elma dilimleri gibi dilimleyerek kızdırılmış ayçiçeği yağında hafifçe renk alana kadar kızartın. Salçalı ete ekleyip karıştırın. 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Patatesli incik yemeği artık hazır, afiyet olsun.
Patatesli incik yemeği
Reviewed by Radical Media
on
Aralık 14, 2013
Rating: