Malzeme:
3 yumurta
200 gr pudra şekeri
65 gr irmik
245 gr un
1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket şekerli vanilin
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket kakao
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
Hazırlanışı:
Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Birkaç dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı, yoğurt, yumurta, pudra şekeri ve şekerli vanilini karıştırma kabına alarak mikserle 6-7 dakika çırpın. İrmik, un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip spatula ile karıştırın. Hamuru yağlanmış fırın kabına aktarın ve fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp 1 dakika beklettikten sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 1 saat dinlendirin. Krem şanti ile sütü katılaşıncaya kadar çırpın ve tatlının üzerine yayın. Kakao serpiştirip servis yapın.
3 yumurta
200 gr pudra şekeri
65 gr irmik
245 gr un
1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket şekerli vanilin
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket kakao
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
Hazırlanışı:
Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Birkaç dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı, yoğurt, yumurta, pudra şekeri ve şekerli vanilini karıştırma kabına alarak mikserle 6-7 dakika çırpın. İrmik, un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip spatula ile karıştırın. Hamuru yağlanmış fırın kabına aktarın ve fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp 1 dakika beklettikten sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 1 saat dinlendirin. Krem şanti ile sütü katılaşıncaya kadar çırpın ve tatlının üzerine yayın. Kakao serpiştirip servis yapın.
Kakaolu ve krem şantili revani
Reviewed by Radical Media
on
Aralık 15, 2013
Rating: