Malzeme:
2 yk taze yeşil limonun suyu
2 yk taze yeşil limonun suyu
1 ½ yk soya sosu
1 yk taze kişniş (ya da maydanoz, küçük doğranmış)
1 yk taze zencefil (küçük doğranmış)
1 yk arpacık soğan (çok ufak doğranmış)
1 ½ yk zeytinyağ
2 adet filetosu çıkartılmış orta boy Levrek
Tuz Karabiber
Hazırlanışı:
Fırını 200 dereceye ayarlayın. İlk 5 malzemeyi 1 yk zeytinyağ ile küçük bir kapta karıştırın..İçine tuz ve biber atın.Fırın kabınızı ½ yk zeytinyağ ile fırçalayın. Balığı fırın kabınıza alın ve tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sosun yarısını balığın üzerine sürüp fırına verin. 10-15 dakikada balığınız hazır olacak. Servis yaparken sosun kalanını balığın üzerinde gezdirin.
Fırında Zencefil Ve Yeşil Limonlu Levrek
Reviewed by Radical Media
on
Aralık 09, 2013
Rating: