Malzeme:
1 bütün bonfile (temizlenmiş 1.5-2 kg)
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tane biber
Hardal-Mantar Sos İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
300 ml krema
100 ml süt
100 ml et suyu (bulyon ile hazırlanabilir)
2 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı taze
çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı kuru kekik
2 tutam tuz
½ kg mantar
1 tatlı kaşığı tereyağı
½ limon suyu
Hazırlanışı:
Sarımsakları bonfilenin çeşitli yerlerine ufak kesikler açarak yerleştirin. Kalan malzemeyi karıştırarak bonfileye sürün.180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Bu sürede bonfilenin iki ucu pişkin, ortası az pişmiş olacaktır. İyi pişmiş istenirse 30-40 dakika daha pişirilmelidir. Mantarları dilimleyin, 1 kaşık tereyağı, ½ limon suyu ile soteleyin. Sos tenceresinde tereyağını eritin, un ilave edin ve 2 dakika kavurun. Süt ilave edin, 2 dakika yumurta çırpıcağı ile çırparak pişirin. Krema, et suyu ve kalan tüm malzemeyi ekleyin,
birkaç dakika çırpmaya devam ederek pişirin. Sotelenmiş mantarları ilave edin.
1 bütün bonfile (temizlenmiş 1.5-2 kg)
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tane biber
Hardal-Mantar Sos İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
300 ml krema
100 ml süt
100 ml et suyu (bulyon ile hazırlanabilir)
2 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı taze
çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı kuru kekik
2 tutam tuz
½ kg mantar
1 tatlı kaşığı tereyağı
½ limon suyu
Hazırlanışı:
Sarımsakları bonfilenin çeşitli yerlerine ufak kesikler açarak yerleştirin. Kalan malzemeyi karıştırarak bonfileye sürün.180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Bu sürede bonfilenin iki ucu pişkin, ortası az pişmiş olacaktır. İyi pişmiş istenirse 30-40 dakika daha pişirilmelidir. Mantarları dilimleyin, 1 kaşık tereyağı, ½ limon suyu ile soteleyin. Sos tenceresinde tereyağını eritin, un ilave edin ve 2 dakika kavurun. Süt ilave edin, 2 dakika yumurta çırpıcağı ile çırparak pişirin. Krema, et suyu ve kalan tüm malzemeyi ekleyin,
birkaç dakika çırpmaya devam ederek pişirin. Sotelenmiş mantarları ilave edin.
Fırında bonfile
Reviewed by Radical Media
on
Aralık 29, 2013
Rating: