Malzeme:
2 adet hindi but
10 adet mürdüm erik
10 adet ayıklanmış kebap kestane
1 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı dolusu rendelenmiş taze zencefil
1 adet hindi torbası
1 tatlı kaşığı un
10 adet mürdüm erik
10 adet ayıklanmış kebap kestane
1 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı dolusu rendelenmiş taze zencefil
1 adet hindi torbası
1 tatlı kaşığı un
Hazırlanışı:
Hindi butlarını iyice yıkayıp çukur bir tasa alın. Kestaneleri ayıklayın ve erikleri 15 dakika sıcak suda bekletin. Daha sonra bütün listedeki malzemeyi hindi butlarının üzerine dökün ve iyice karıştırın. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve her iki budu hafif unlanmış fırın torbasına alarak bir tepside bişirin. Tepsinin içine 1 su bardağı su ilave ederseniz, torbalar yapışmadan pişer. 1,5 saat 200 derecede pişirin.
Erik Soslu Yılbaşı Hindisi
Reviewed by Radical Media
on
Aralık 12, 2013
Rating: