Malzeme:
Yarım su bardağı nohut (haşlanmış)
Yarım su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
Yarım su bardağı börülce (haşlanmış)
Yarım su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
1 soğan
2 domates
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Sıcak su
Tuz
Karabiber
Kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelenmiş domates, sarımsak ve salçaları ekleyerek birkaç dakika yüksek ateşte pişirin. Haşlanmış mercimek, börülce, nohut ve fasulyeleri ekleyip 2 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. 25-30 dakika pişirip servis tabağına alın. Maydanoz ile süsleyerek sıcak ya da ılık servis yapın.
Yarım su bardağı nohut (haşlanmış)
Yarım su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
Yarım su bardağı börülce (haşlanmış)
Yarım su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
1 soğan
2 domates
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Sıcak su
Tuz
Karabiber
Kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelenmiş domates, sarımsak ve salçaları ekleyerek birkaç dakika yüksek ateşte pişirin. Haşlanmış mercimek, börülce, nohut ve fasulyeleri ekleyip 2 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. 25-30 dakika pişirip servis tabağına alın. Maydanoz ile süsleyerek sıcak ya da ılık servis yapın.
Bakliyat Türlüsü
Reviewed by Radical Media
on
Aralık 12, 2013
Rating: